Podľa trénera Jána Kozáka si Slováci siahli na dno síl

11.09.2013 Celý región

Žilina 10. septembra (TASR) - Slovenským futbalistom sa nepodarilo v priebehu piatich dní dvakrát zdolať silný výber rivala z Bosny a Hercegoviny v kvalifikácii MS 2014 v Brazílii. Tréner Ján Kozák, ktorý minulý piatok priviedol jeho tím k triumfu 1:0 v Zenici po utorňajšej prehre v Žiline 1:2 priznal, že Bosna si výhru pod Dubňom zaslúžila.

Slováci síce vďaka gólu Mareka Hamšíka zo 42. minúty vyhrali polčas 1:0, v druhom im ale odišli sily a dvakrát inkasovali. "Po prehre nie som spokojný, ani hráči nie sú spokojní, a tak to má byť. Hráči ale ukázali kus kvality a nechali tam všetky sily. V polovičke druhého polčasu sme pre bránu súpera neboli nebezpeční, a to bol problém. Lebo priestor tam na brejky bol. Bosna išla ofenzívnou hrou do vedenia a nám už chýbali sily. Sila súpera sa však naplno prejavila. Myslím, že my sme zaslúžene vyhrali tam a oni zaslúžene vyhrali tu," hodnotil Kozák ôsmy zápas SR v boji o Brazíliu.

Na finálový turnaj ale účastník MS 2010 v JAR už nepostúpi. V G-skupine Slováci zostali po utorku v tabuľke na 12 bodoch na treťom mieste a definitívne stratili šancu na priamy postup z prvého miesta, resp. aj nádej na druhé barážové miesto. Lídrom totiž zostala 19-bodová Bosna a druhí sú tiež 19-bodoví Gréci, ktorí v utorok vyhrali doma nad Lotyšskom 1:0. BaH aj Grécko tak už majú dva zápasy do konca skupiny nedostihnuteľný sedembodový náskok pred Kozákovcami. Slovensko má doteraz na konte v kvalifikácii tri výhry, tri remízy a dve prehry.

Kozák síce s výsledkom spokojný nebol, hráči ho však nesklamali. "V priebehu štyroch dní sme videli dve fantastické stretnutia. Panovala v nich úžasná atmosféra, obe mužstvá predviedli kvalitnú hru a divákovi sa museli tieto zápasy páčiť. Dnes sme viedli do polčasu 1:0, a keby Vlado Weiss premenil svoju šancu, mohlo byť 2:0. Na keby sa však nehrá. V druhom polčase išli hostia do rizika, vytvorili si tlak a my sme už nemali síl na kontry. Prehrali sme, ale chlapci podali rovnako ako pred 4 dňami fantastický výkon, išli na dno svojich síl a to je cesta napredovania. Nakoniec sa prejavila obrovská sila Bosny, toto mužstvo sa buduje päť rokov, dvakrát mu v baráži o vlások ušiel postup na šampionát. Toto mužstvo si zaslúži účasť na veľkom podujatí a ja mu k tomu gratulujem."
 

Vyberte región